Sony heeft haar cijfers vrijgegeven die de financiële resultaten van het eerste kwartaal van het huidige fiscale jaar bekendmaken. Voor Sony is dit de periode tussen 1 april en 30 juni en het rapport laat zien dat Sony goede zaken heeft gedaan. In het eerste kwartaal zijn er 3.2 miljoen PlayStation 4 consoles verscheept naar retailers. Dit zorgt ervoor dat het totale aantal verscheepte PS4 consoles momenteel op 82.2 miljoen staat sinds de lancering in 2013.

Dit is lichtelijk minder dan gedurende dezelfde periode vorig jaar, toen werden er 100.000 consoles meer verscheept. Heel gek is dat echter niet. Hoe verder we in de cyclus van de PS4 komen, hoe minder consoles er verkocht worden. Op den duur hebben de meeste mensen immers een PS4 en is een continue groei realiseren erg lastig, desalniettemin doet de PS4 het voor een vijf jaar oude console nog steeds erg goed.

Sony verwacht dit financiële jaar nog 17 miljoen PS4’s te verkopen, dit jaar eindigt eind maart 2019, dus men heeft nog wel even de tijd. Waarschijnlijk zal een prijsverlaging de verkopen een flinke boost geven, zo is de PS4 Pro bijvoorbeeld wel toe aan een fikse verlaging. De PS4 Pro werd geïntroduceerd in 2016 en kent nog altijd dezelfde adviesprijs als toen.

In het afgelopen kwartaal zijn er 40.6 miljoen games verkocht, waarvan 43% digitaal was. Het aantal PlayStation Plus abonnees is wel iets gezakt, van 34.2 miljoen actieve gebruikers naar 33.9 miljoen.