Het komt vaak voor dat fans van een bepaalde serie om een nieuw deel smeken, maar dat die er nooit komt. Toch heeft het wel degelijk zin om hier op aan te sturen bij ontwikkelaars en uitgevers. Het heeft in ieder geval geholpen bij Devil May Cry 5.

Capcom marketing baas Antoine Molant heeft tegenover GI.biz laten weten wat de reden was dat Capcom overging tot het maken van Devil May Cry 5. Dit was namelijk te danken aan de vele fans die smeekten om een nieuw deel in de bekende reeks. De ontwikkelaar/uitgever had eigenlijk geen plannen om een vijfde deel te maken, doordat het hack ’n slash-genre niet meer zo populair is als voorheen. Het is dus onzeker of de game wel goed genoeg zal verkopen, maar toch gaven de smeekbedes van de fans de doorslag.

‘We can debate whether that genre has the same appeal as it used to… that’s hard to say. The project was born because of what the fans want.’

Capcom heeft ook goed geluisterd naar de feedback die ze kregen op basis van voorgaande titels en dan vooral feedback die men kreeg naar aanleiding van DmC. Fans vonden dat dit deel wel goed was, maar zich teveel onderscheidde van de vorige delen. Devil May Cry 5 zal dan ook meer lijken op de eerste drie delen in de reeks.