Ondanks de vele releases in de maand november moeten we niet vergeten dat er ook een hoop vette games zijn uitgekomen in de maanden die hier vooraf gingen. De ontwikkelaars achter deze games zijn natuurlijk nog actief bezig hun games te steunen en dat is ook het geval met PES 2011.

Konami heeft zojuist een gloednieuwe patch vrijgegeven die hun PES 2011 op een aantal punten moet gaan verbeteren. Zo zal de patch onder andere ervoor zorgen dat de verdedigende AI meer druk zal uitoefenen in bepaalde situaties en dat een aantal bugfixes en kleine veranderingen zijn doorgevoerd op basis van feedback.

De belangrijkste fixes zijn hieronder te bekijken:

  • The difficulty and success rate of Rainbow Flicks has been adjusted to improve gameplay, while throw-ins can now be passed back to the taker.
  • Cursor switching has been generally been improved including situations when the ball is crossed, while the way transfer fees are calculated in Master League has been reworked.
  • Names above CPU players can also now be switched off as they mimic player settings.
  • Shooting has also be tweaked to produce more realistic reactions and results depending on real-time situations.

Ook zijn een aantal leuzen in de game verfijnder gemaakt of gewoon opnieuw gedaan, om de game nog wat realistischer te maken.