Vanavond markeert een belangrijk moment voor Call of Duty spelers, we krijgen dan namelijk de grootste innovatie van de franchise in jaren te zien. We hebben het natuurlijk over de start van de Blackout beta, de Battle Royale modus van Call of Duty. Op de grootste Call of Duty-map ooit gaan we in het Black Ops universum met 80 spelers de strijd aan. De trailer die men uitbracht sprak al boekdelen en belooft een hoop.

Treyarch heeft ook een ‘battle manual’ gemaakt, die kun je hier terugvinden en legt je de basics van de modus uit. Hierin meldt men ook dat Blackout er is om te blijven en dat ze van plan zijn om deze modus de komende jaren te blijven ondersteunen.

Meedoen aan de beta is alleen mogelijk wanneer je een code hebt weten te bemachtigen. Dit kon of via prijsvragen of door het simpelweg plaatsen van een pre-order. Dat laatste kan nog steeds, wanneer je de game vooruitbesteld in de PlayStation Store kun je vanavond gewoon de Blackout beta spelen.

De beta begint vanavond om 19:00 uur en duurt tot en met maandag 17 september 19:00 uur.

Blackout is the Black Ops universe brought to life in a battle royale mode, set in the biggest Call of Duty map ever made – it’s also just the start. We’re going to support this game for the long haul and we intend to evolve Blackout over time. We plan on doing that with you, and that process starts on Monday.

De grootste Call of Duty-map ooit