Eerder deze maand toonde Sony weer nieuwe beelden van Days Gone. Zo werd er een nieuwe trailer onthuld en werden er gameplay beelden getoond op de Tokyo Game Show. Hoewel we inmiddels al aardig wat beelden van de game hebben gezien, weten we eigenlijk nog behoorlijk weinig over het verhaal van het spel.

Het is natuurlijk nooit goed om voor de release enorm veel over het verhaal van een game vrij te geven, maar aan de andere kant kunnen er ook zorgen ontstaan door een gebrek aan informatie. Dit kan immers suggereren dat het verhaal geen grote rol speelt in een game. Als we ontwikkelaar Sony Bend Studio moeten geloven, is dit laatste in ieder geval niet het geval bij Days Gone.

John Garvin, schrijver en director van de game, heeft in het Official PlayStation Magazine namelijk laten weten dat het verhaal een “erg groot onderdeel” van Days Gone is. De studio heeft er simpelweg nog niet veel aandacht aan besteed, maar Garvin beloofde dat er binnenkort meer wordt gedeeld over het verhaal van de game.

We haven’t been focusing too much on story yet. There will be a lot more to come on that, coming soon.

I’m the writer, and the director, and I’ve written all the games for SIE Bend, and they are all narrative, story-driven games. So this is a huge part of the game. We’re just not talking about it yet.

Days Gone verschijnt op 22 februari 2019 voor de PlayStation 4.