Wanneer je de fysieke versie van Call of Duty: Black Ops 4 koopt, mag je jezelf alvast klaarmaken voor een flinke day-one patch. Disc gebruikers hebben namelijk gemeld dat de patch voor de nieuwe first-person shooter van Treyarch aan de grote kant is. Je moet namelijk rekening houden met een download van 50GB.

Dat er een day-one patch zou komen, dat wisten we al, maar de grootte ervan is toch wel een verrassing. Je zou jezelf haast afvragen waarom je überhaupt nog games op disc koopt met zulke gigantische patches.

Wanneer je de game digitaal koopt en installeert zit je tegen een download aan te kijken van zo’n 55GB. Dat zou betekenen dat de game op disc rond de 5GB groot is en dat zijn dan waarschijnlijk alleen de menu’s van de game. Heb je de game op disc, dan heb je 112GB vrije ruimte nodig, de uiteindelijke voetprint van de installatie is dan 55GB. Je hebt echter het dubbele aan ruimte nodig voor de download en de installatie ervan.

De modus Blackout is speelbaar na een installatie van 30 procent, rond de 16-20GB. Hoe de daadwerkelijke structuur in elkaar zit is wat lastig te bepalen, maar een grote day-one patch voor de fysieke versie is het in ieder geval wel.