Het lijkt erop dat de volgende generatie consoles mogelijk dichterbij is dan we aanvankelijk dachten. In een nieuwe vacature, online gezet door Call of Duty ontwikkelaar Infinity Ward, spreekt men namelijk over een ‘next generation unannounced game’. De titel waar ze iemand voor zoeken zou dus nog onaangekondigd zijn, maar wat echter onze aandacht trekt is de term ‘next generation’.

Nu kan het zijn dat Infinity Ward aan een andere game werkt dan Call of Duty, maar in de beschrijving zien we wel dat het om een FPS-game gaat. Dat ze echter al spreken over de volgende generatie is op zijn minst bijzonder, want verwacht wordt dat Infinity Ward in 2019 weer voor de nieuwe Call of Duty zorgt. De ontwikkeling wordt afgewisseld tussen deze studio, Sledgehammer en Treyarch en de laatste Call of Duty van Infinity Ward kwam uit in 2016, namelijk Infinite Warfare.

Als Activision dus de ontwikkelcyclus en wisseling van de wacht volhoudt, dan is Infinity Ward volgend jaar aan de beurt. Nu kan het zo zijn dat ze Call of Duty een jaartje overslaan, maar dat is al sinds 2005 niet meer voorgekomen. De logische conclusie is dan dat Activision de game op de nieuwe generatie consoles uit gaat brengen en we dus in 2019 mogelijk al de PS5 en Xbox Scarlett gaan zien.

Vermoedelijk zal deze Call of Duty dan ook weer cross-gen worden en dus ook uitkomen op de PS4 en Xbox One. We weten echter nog niet in welke vorm er een PS5 of nieuwe Xbox komt, dus dit betreft vooralsnog enkel speculatie gebaseerd op ervaringen uit het verleden. Het verleden is echter geen garantie voor de toekomst en dus blijft het koffiedik kijken hoe de volgende generatie eruit gaat zien.