Sinds de release van de PlayStation Plus service in Europa van ongeveer een halfjaar geleden zijn de Europese gamers volgens velen een beetje achtergebleven in vergelijking met de Amerikanen. In tegenstelling tot de wekelijkse gigantische update voor Amerika, kregen wij Europeanen een stuk minder updates en ook vaak een hoop minder kwaliteit.

Sony is zich hiervan bewust en is dan ook van plan dit in de tweede helft van het eerste levensjaar van PlayStation Plus anders te gaan doen. Daarom hebben ze nu ook al alvast een eerste blik vrijgegeven van wat we allemaal kunnen verwachten als PlayStation Plus bezitters in Europa en wat er nog meer voor ons in petto is.

Ook wil Sony nog even een misverstand ophelderen in deze blog post. Het gerucht ging namelijk dat zodra je PlayStation Plus abonnement afliep, de gekochte DLC met korting niet meer bruikbaar zou zijn. Sony heldert nu voor eens en voor altijd op dat deze content gewoon van jou zal zijn en ook na afloop van je abonnement beschikbaar zal zijn.