Rockstar beloofde voor de release van Red Dead Redemption 2 dat Red Dead Online tegen eind november een beta zou krijgen en die belofte houden ze. Vandaag heeft de ontwikkelaar aangekondigd dat ze de beta deze week lanceren, zij het gefaseerd. Wellicht om te voorkomen dat de servers in één keer te druk worden.

De beta gaat morgenmiddag om 14:30 uur live en tegen vrijdag 30 november kan iedereen met een exemplaar van de game meedoen. Iedereen die de game bezit, krijgt kosteloos toegang tot het online segment van de game, maar dat is wel een beetje afhankelijk van wanneer je de game gekocht/gespeeld hebt.

  • Dinsdag 27 november – Alle eigenaren van de Red Dead Redemption 2 Ultimate Edition
  • Woensdag 28 november – Alle spelers die Red Dead Redemption 2 op 26 oktober gespeeld hebben
  • Donderdag 29 november – Alle spelers die Red Dead Redemption 2 tussen 26 en 29 oktober gespeeld hebben
  • Vrijdag 30 november – Iedereen die Red Dead Redemption 2 bezit

Zodra Red Dead Online online is en je hebt toegang, dan zal je na het opstarten van de game rechts bovenin het scherm de optie ‘Online’ zien, zodat je Red Dead Online kunt betreden. Het betreft hier een beta, dus het kan zijn dat nog niet alles optimaal functioneert. De resultaten van deze beta gebruikt Rockstar om de toekomst van dit onderdeel vorm te geven.

Tot wanneer de beta precies zal duren is nog niet bekend, maar Rockstar spreekt over de komende weken en maanden. Naar onze verwachting zal Red Dead Online tussen de beta en de daadwerkelijke release niet offline gaan. Mocht dat anders blijken te zijn, dan laten we dat natuurlijk weten.