Arc System Works is vooral bekend als ontwikkelaar van vechtgames als BlazBlue, Guilty Gear en Dragon Ball FighterZ. De studio heeft nu samen met uitgever Cygames een nieuwe vechtgame aangekondigd, genaamd Granblue Fantasy: Versus. Onderaan dit bericht kun je de eerste trailer bekijken.

Zoals de naam al doet vermoeden speelt deze vechtgame zich af in het universum van Granblue Fantasy, een populaire RPG die enkele jaren geleden op mobiele platformen verscheen in Japan. Er is nog niet veel over de game bekend, maar Arc System Works belooft in ieder geval gameplay die zowel fans van Granblue Fantasy als fans van andere vechtgames zal aanspreken.

Granblue Fantasy: Versus is vooralsnog alleen voor Japan aangekondigd en zal daar in 2019 uitkomen voor de PlayStation 4. Er is nog niets bekendgemaakt over een Westerse release, maar aangezien er al een officiële Engelse website is en de aankondigingstrailer ook deels Engelstalig is, lijkt het erop dat de vechtgame uiteindelijk ook in het Westen wordt uitgebracht.