De games van 2019: Beyond Good & Evil 2 – Het was november 2003 toen Jade samen met Pey’J een prachtig avontuur beleefde in Beyond Good & Evil. De game deed het aardig en tijdens een Ubisoft show werd er ooit een teaser voor een vervolg getoond. Sindsdien is het akelig lang stil geweest, maar de uitgever heeft de roep om een vervolg gehoord. Beyond Good & Evil 2 is zodoende inmiddels al een lange tijd in ontwikkeling en de verwachting is dat we dit jaar eindelijk een nieuw avontuur in dit mooie universum gaan beleven.

Beyond Good & Evil 2 – Het vervolg is een prequel op de cult-klassieker en in dit avontuur zul je afreizen naar System 3. Dit is een nieuw zonnestelsel en dat brengt natuurlijk gloednieuwe omgevingen met zich mee, wat voor meer creatieve vrijheid zorgt. Terwijl je dit zonnestelsel aandoet, zul je strijden voor je vrijheid en in tegenstelling tot het origineel zul je dat nu ook online kunnen doen. Hoe dat precies in z’n werk gaat, is echter koffiedik kijken, want inhoudelijk weten we nog vrij weinig over deze nieuwe game. Wel weten we dat Ubisoft de principes van het vorige deel blijft aanhouden voor dit nieuwe deel, maar dat het allemaal qua opzet veel grootschaliger is.

Doordat je System 3 zult bezoeken, krijg je te maken met veel meer diversiteit. Dat is ook wel uit de trailers gebleken, want de wereld van Beyond Good & Evil 2 barst van de gevarieerde omgevingen en personages. Je stapt dit universum binnen als een ‘nobody’ en hier begin je je eigen carrière als piraat. Je zult je carrière kunnen uitbouwen tot het punt dat je een legendarische persoonlijkheid wordt met veel macht. Dat klinkt best wel anders dan het origineel en dat is het ook. Toch belooft Ubisoft trouw te blijven aan het vorige deel, dus hoe ze dat allemaal ten uitvoer gaan brengen is afwachten, maar de eerste beelden zagen er gelukkig erg indrukwekkend uit.

Voorlopige verwachting: Fans zitten al ontzettend lang te wachten op een nieuwe Beyond Good & Evil en die zit er nu eindelijk aan te komen. Heel veel weten we nog niet over deze game, maar Michel Ancel en zijn team zijn er al een lange tijd mee bezig. Duidelijk is ook dat Ubisoft dit niet af wil raffelen, want ze nemen er echt de tijd voor. De eerste beelden beloven in ieder geval veel goeds, maar toch zetten we nog onze vraagtekens bij de link naar het eerste deel. Het oogde namelijk uitermate afwijkend, maar Ubisoft belooft anders. Als ze de vibe van het origineel in ieder geval vast weten te houden, dan zijn ze al een heel eind. Buiten dat is het gewoon ontzettend leuk om eindelijk een nieuw deel in dit universum te mogen verwelkomen.