De games van 2019: Ancestors: The Humankind Odyssey – De naam Patrice Désilets zal bij veel gamers hoogstwaarschijnlijk niet direct een belletje doen rinkelen, maar dit is het brein achter Assassin’s Creed. De beste man is sinds 2010 niet meer betrokken bij die serie en hij vertrok zelfs bij Ubisoft. Een jaar later kwam hij terecht bij THQ, maar zoals velen weten ging dat bedrijf in 2013 failliet. Na even goed nagedacht te hebben over wat de volgende stap in zijn carrière zou zijn, besloot Désilets in 2014 om zijn eigen studio op te zetten onder de naam: Panache Digital Games. Het eerste project van deze studio is Ancestors: The Humankind Odyssey. Daar is de studio nu nog steeds druk mee bezig en het is de bedoeling dat de game in 2019 uit zal komen.

Ancestors: The Humankind Odyssey – Gamers die verwachten dat het nieuwe project van Désilets in dezelfde trend zal zijn als Assassin’s Creed, komen bedrogen uit. Het enige dat de twee titels gemeen hebben is dat ze gespeeld worden in een third-person perspectief. Ancestors gooit het namelijk over een hele andere boeg, want het is een survival-game die zich afspeelt in het Afrika van 10 miljoen jaar geleden; het begin van de mensheid. Het is aan jou de taak om jouw ras te laten overleven in een woeste wereld en om ervoor te zorgen dat volgende generaties kunnen leren van jouw ervaringen. Ancestors: The Humankind Odyssey speelt zich dan ook niet af in een vast tijdperk, maar over maar liefst 8 miljoen jaar.

Om ervoor te zorgen dat je ras evolueert, moet je ten eerste voor jezelf zorgen. Je moet genoeg eten, drinken en slapen. Tevens zal je genoeg energie moeten hebben om de verschillende gevaren die op de loer liggen te kunnen overwinnen. Daarbuiten is het zaak om zoveel mogelijk te leren, zodat je dit jouw nakomelingen al op vroege leeftijd mee kan geven. Zo is het belangrijk om te weten hoe je sommige roofdieren te slim af kan zijn en hoe je bepaalde hulpmiddelen kan maken, waardoor het alledaagse leven wat gemakkelijker wordt. Ook is het belangrijk om je clan verder uit te breiden, dus je moet op zoek naar eventuele bondgenoten. Doordat er verschillende beslissingen gemaakt moeten/kunnen worden, zal de game voor iedereen anders zijn.

Voorlopige verwachting: Het is vrij moeilijk om nu al iets van een mening te vormen over Ancestors: The Humankind Odyssey. Het spel is al geruime tijd in ontwikkeling, maar er is nog maar bar weinig van getoond. De pas verschenen gameplay video van Ancestors: The Humankind Odyssey is eigenlijk het enige waar je je mening over kan geven. Er is dus weinig materiaal en informatie beschikbaar over de nieuwe game van Patrice Désilets, maar wat wel zeker is, is dat het allemaal heel erg interessant klinkt. Ook aan de reacties van gamers te zien op diverse websites is dit een titel die hen erg enthousiast maakt. Dat maakt het dus een game om zeker in de gaten te blijven houden.