De games van 2019: DiRT Rally 2.0 – Codemasters en rallygames gaan al lange tijd hand in hand. In 1998 kwam de studio met Colin McRae Rally. Meerdere delen volgden en uiteindelijk ging deze serie over in de DiRT-reeks. De games onder de laatste naam zijn over het algemeen vrij arcade qua gameplay. Enkele jaren geleden veranderde dat volledig met de release van DiRT Rally. Die game draaide volledig om simulatie en dat zorgde voor een zeer uitdagende, maar ijzersterke rallygame. In februari begeeft Codemasters zich weer op het gebied van simulatie met DiRT Rally 2.0.

DiRT Rally 2.0 – Codemasters gaat met DiRT Rally 2.0 weer een game afleveren die de ervaring van rally zo realistisch mogelijk neer probeert te zetten. Dit betekent dat het qua moeilijkheidsgraad vrij uitdagend kan worden, omdat je met veel factoren rekening moet houden. Dit zal heel herkenbaar zijn voor iedereen die DiRT Rally gespeeld heeft. De besturing van de auto’s is iets waar je echt tijd in zal moeten steken om het goed onder de knie te krijgen. Verder moet je meer dan ooit rekening houden met de verschillende ondergronden en weersituaties. Een rally op gravel vereist een totaal andere aanpak dan wanneer je op asfalt of in de sneeuw rijdt. De uitdaging is vaak groot, maar wanneer je de winnende tijd neerzet geeft dat veel voldoening, omdat dat echt afhankelijk is van je eigen prestaties.

In DiRT Rally 2.0 reis je weer af naar verschillende locaties. In dit nieuwe deel kun je meedoen aan rally’s in Nieuw-Zeeland, Argentinië, Spanje, Polen, Australië en de Verenigde Staten. Iedere locatie heeft zo zijn eigen karakteristieken, die van invloed zijn op het racen. Naast de traditionele rally kun je in DiRT Rally 2.0 ook aan de slag met Rallycross, waarvan de game de officiële licenties bevat. Verder zijn er ruim 50 voertuigen aanwezig, variërend van de meest moderne rallywagens tot echte klassiekers. Ten opzichte van het eerste deel belooft Codemasters verbeteringen en toevoegingen op vrijwel alle vlakken. Zo is de besturing verbeterd en kun je een visuele upgrade verwachten. Naast nieuwe auto’s en locaties worden er ook nieuwe modi beloofd.

Voorlopige verwachting: Codemasters zal met DiRT Rally 2.0 niet iets compleet nieuws neerzetten. Het lijkt er vooral op dat de studio voortborduurt op de eerste game en die basis wil perfectioneren. De game zal vermoedelijk op het oog meer van hetzelfde zijn, maar door de nodige verbeteringen en toevoegingen moet DiRT Rally 2.0 echt wel weer een stap vooruit zetten. En laten we wel wezen, meer van hetzelfde is in het geval van DiRT Rally ook helemaal niet erg. Gezien het uitstekende portfolio van Codemasters en het goede DiRT Rally als uitgangspunt, hebben wij er het volste vertrouwen in dat DiRT Rally 2.0 hoge ogen gaat gooien en nog beter wordt dan zijn voorganger.