De games van 2019: Kingdom Hearts III – Als je nog nooit van Kingdom Hearts hebt gehoord, dan is de kans zeer aannemelijk dat je de afgelopen 17 jaar onder een steen hebt geleefd. Het originele, magische verhaal wist op de PlayStation 2 al de nodige fans te vergaren door de samenvoeging van Disney en Final Fantasy personages. Hoe gek dit op papier ook mocht klinken, Kingdom Hearts is inmiddels meer dan zomaar een franchise. Het is één van de meest geliefde series onder zowel spelers als critici. Na Kingdom Hearts II werd het echter akelig stil rondom een vervolg, afgezien van de nodige spin-offs op diverse handhelds en alle 1.5, 2.8, 3.14 noem-het-maar-op remixes die we in de afgelopen jaren voorgeschoteld hebben gekregen. Kingdom Hearts III is er bijna en wat voelt dat goed.

Kingdom Hearts III – Eén van de meest gevraagde vervolgen aller tijden is het, durven we wel te stellen. Sora, Mickey, Donald en Goofy zijn terug om het nogmaals op te nemen tegen de Heartless, maar zoals je vast niet ontgaan zal zijn, is het Disney universum tegenwoordig een stuk uitgebreider. Naast het toevoegen van de populairste Pixar-franchise Toy Story, zijn ook recentere animatiefilms opgenomen in deze titel. Denk aan Tangled, Big Hero 6 en zelfs speelfilms zoals Pirates of the Caribbean. Al deze verschillende werelden in één actie-RPG, dát is Kingdom Hearts III en met zo’n rijke cast van personages en bijbehorende omgevingen, belooft het een uitermate gevarieerde game te worden.

blank

Qua gameplay hoeven we niet al te veel verschil te verwachten ten opzichte van de voorgaande hoofddelen, maar wel wat meer finesse. Zo heeft Tetsuya Nomura al meermaals aangegeven de fans absoluut niet te willen teleurstellen en daarom is er niet te veel gewijzigd aan de succesformule. Met alle tijd die Square Enix inmiddels heeft gehad om deze game te ontwikkelen, verwachten we dat Kingdom Hearts III iets gaat zijn waar iedereen heel erg vrolijk van wordt. De soundtrack is misschien wel iets om wat vraagtekens bij te plaatsen, aangezien het openingsnummer een remix is van het Skrillex nummer “Face My Fears”. Dat hadden we in iedere willekeurige actiegame kunnen waarderen, maar het voelt niet echt op zijn plaats in Kingdom Hearts.

Voorlopige verwachting: Wij hebben in ieder geval het vertrouwen dat het qua gameplay en het verhaal allemaal wel goed komt met Kingdom Hearts III. Square Enix weet echt wel z’n mannetje te staan met dit soort titels en ze nemen de Disney licentie heel erg serieus. Ook weten ze dat de fans hele hoge verwachtingen hebben en met zo’n lange ontwikkeltijd wordt de indruk gewekt dat ze echt wat bijzonders hebben gemaakt. We hoeven in ieder geval niet lang meer te wachten; Kingdom Hearts III is afgelopen maand namelijk al goud gegaan en dus is de releasedatum van 29 januari een feit. Een maand leek nog nooit zo ver weg.