De games van 2019: Twin Mirror – Dontnod heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als een kundig ontwikkelaar. Hun debuut met Remember Me was prima te noemen en met Life is Strange hebben ze een erg sterke franchise neergezet. Tussendoor kwamen ze met Vampyr, een game die zeker niet onaardig was en terwijl ze druk bezig zijn met Life is Strange 2, wordt er ook gewerkt aan Twin Mirror. Eveneens een episodische titel, maar hierin is de sfeer wat grimmiger. Twin Mirror zal ergens later dit jaar debuteren, dus laten we alvast even vooruit kijken.

Twin Mirror – In Twin Mirror neem je de rol aan van Samuel, een 33-jarige man die net een moeilijke periode achter de rug heeft, omdat z’n relatie is gestrand. Nu hij weer single is, keert hij terug naar Basswood in West-Virginia, waar hij is opgegroeid. Niet om daar zijn gedachten te verzetten, maar om de begrafenis van zijn beste vriend bij te wonen. Het zit hem allemaal niet mee en met een depressieve mindset komt hij terecht in een wereld waarin hij zich niet op zijn plek voelt. Tot overmaat van ramp valt hij ook nog ten prooi aan een complexer probleem, want als hij ontwaakt in het hotel in Basswood blijkt zijn shirt onder het bloed te zitten.

Tot z’n frustratie weet Samuel niet wat er is gebeurd en ondanks zijn verdriet stelt hij zich als doel om uit te gaan zoeken wat er die avond ervoor is voorgevallen. Dat is de aanzet tot een potentieel interessant verhaal waarin Samuel meer te weten komt over de duistere zijde van het plaatsje dat hij bezoekt. Terwijl hij op onderzoek uit is, is hij tevens bezig met een tocht om zichzelf terug te vinden en alle ellende te overwinnen en hierin spelen keuzes een erg belangrijke rol. Net zoals in Life is Strange zul je namelijk tijdens het avontuur allerlei keuzes moeten maken en die bepalen hoe het verhaal zich zal ontwikkelen. Het is dus duidelijk het verhaal wat de boventoon voert, want de gameplay lijkt ogenschijnlijk vrij traditioneel te zijn. Gelukkig maar dat Dontnod goed is in verhalen vertellen.

Voorlopige verwachting: Zoals in de inleiding al werd aangehaald, is Dontnod een veelzijdige ontwikkelaar die zich vooral met Life is Strange echt goed op de kaart heeft gezet. Het maken van episodische games ligt ze wel en met Twin Mirror bewandelen ze een meer duister en complexer pad, aangezien de game in het genre psychologische thriller thuishoort. Samuel heeft met veel problemen te maken en als er dan ook nog mysterieuze dingen gebeuren, dan wekt dat in ieder geval direct onze interesse. Met Life is Strange in het achterhoofd weten we dat Dontnod de kennis en kunde in huis heeft om hier iets moois en unieks van te maken en wellicht ontstaat hier een compleet nieuwe franchise uit.