Sinds de release kent Battlefield V één valuta, namelijk de Company Coin. Deze valuta is alleen in-game te verdienen. Voordat de game uitkwam werd echter al duidelijk dat DICE na verloop van tijd ook micro-transacties zou gaan toevoegen in de vorm van Battlefield Currency, een valuta die met echt geld te verkrijgen is.

Eind vorig jaar lieten we al weten dat de Battlefield Currency waarschijnlijk vanaf 18 januari beschikbaar zou zijn in Battlefield V. Dat was natuurlijk gisteren, maar de micro-transacties zijn nog altijd niet geactiveerd. Het blijkt dat DICE de Battlefield Currency voor onbepaalde tijd heeft uitgesteld.

Dit heeft te maken met het probleem dat momenteel speelt rondom de Company Coin, waar we vorige week al over berichtten. Niet iedereen die de maximale rank van level 50 heeft bereikt wordt beloond met deze valuta. Vorige week werd dit probleem deels opgelost, maar er zijn nog altijd spelers die nog steeds getroffen worden.

Via Twitter heeft een community manager van DICE nu bevestigd dat de micro-transacties voor Battlefield V zijn uitgesteld totdat het probleem met de Company Coin volledig is opgelost. Het is nog niet duidelijk wanneer DICE verwacht dat alles weer naar behoren werkt, maar voorlopig zal het dus nog niet mogelijk zijn om Battlefield Currency aan te schaffen.