Sinds gisteren is de VIP demo van Anthem beschikbaar voor iedereen die een pre-order op de game heeft staan, of via een andere weg toegang heeft gekregen. Als je de demo gisteren hebt opgestart, is de kans groot dat het niet lukte om de game daadwerkelijk te spelen. Er waren namelijk grote problemen met de servers.

Veel spelers kregen de melding dat de servers de maximale capaciteit bereikt hadden en konden daardoor dus niet aan de slag met de demo. Al snel kwam EA met de mededeling dat de capaciteit verhoogd zou worden, maar daarna waren er alsnog veel problemen.

Een ander groot probleem was het feit dat veel spelers niet voorbij het laadscherm kwamen. EA meldde dat, wanneer je hier ook tegenaan liep, het kan helpen om de demo simpelweg opnieuw op te starten.

Afgelopen nacht kwam EA uiteindelijk met het bericht dat de grootste problemen met de VIP demo van Anthem op de PlayStation 4 en pc zijn opgelost. Op de Xbox One zijn er mogelijk nog meer problemen. Waarschijnlijk zal de connectie nog niet voor iedereen goed zijn, maar volgens het bericht van de uitgever zou je nu dus makkelijker online moeten kunnen komen. Loop jij vandaag nog steeds tegen server problemen aan?