Ubisoft staat er om bekend lang in stilte aan games te werken, ze tijdens de E3 te onthullen om vervolgens nog in hetzelfde jaar de nieuwe game uit te brengen. Als we geruchten mogen geloven geldt dit ook voor Watch Dogs 3, die de formule van de franchise flink moet gaan veranderen. Volgens het gerucht moet de game uitkomen in 2019.

De eerste Watch Dogs kwam uit in mei 2014 en deel twee volgde in november 2016. Nu, bijna drie jaar later, is het dus op zich wel weer tijd voor een nieuw deel als Ubisoft de franchise als een bekend gezicht wil gaan beschouwen. Volgens een post op de 4Chan boards, opgepikt door onder andere Gamerant, gaat Watch Dogs 3 zich afspelen in Londen. De focus zal in deel 3 meer liggen op kleinere wapens voor combat en meer hacking voor de missies.

Er zal geen gebruik worden gemaakt van een voorgaande protagonist, in plaats daarvan kunnen spelers zelf kiezen met wie zij willen spelen, een man of een vrouw. Dit is een trend in de Ubisoft-games van de laatste tijd, dit zagen we ook al in Assassin’s Creed: Odyssey en Far Cry 5.

Verdere details over de game ontbreken helaas nog, wat betekent dat we moeten afwachten tot de E3 alwaar Ubisoft ongetwijfeld bekend gaat maken wat ze met de franchise gaan doen. Mochten ze inderdaad een uitstapje maken naar Londen, dan zou dat in ieder geval voor een frisse wind zorgen.