Het zijn meestal grote ontwikkelaars die zich wagen aan open wereld games, maar Fallen Tree Games is van mening dat ook kleinere teams in staat zijn om goede games van dit type te maken. Dat willen zij bewijzen met American Fugitive, die dit jaar zal uitkomen voor de PlayStation 4.

In American Fugitive speel je als iemand die veroordeeld is voor moord, maar geheel onschuldig is. Om dat te bewijzen besluit je op een dag te ontsnappen uit de gevangenis en probeer je bewijzen te verzamelen waaruit blijkt dat jij het misdrijf niet begaan hebt.

De game maakt gebruik van een isometrisch cameraperspectief en jij hebt de totale vrijheid in wat je doet en waar je staat. Je zal wel huizen moeten doorzoeken om bewijs te vinden en de politie te ontwijken. Het kan ook tot een ‘shootout’ komen, dus je kan er maar beter voor zorgen dat je een wapen op zak hebt. Heb je dat niet, dan kan je ook in een auto stappen om te proberen ontsnappen. De politie kan dan weer een helikopter inzetten die jou op de hielen zal zitten, denk dus goed over je acties na.

Er is een aankondigingstrailer van American Fugitive verschenen en die laat ook wat gameplay van het spel zien, zodat je een idee krijgt van wat je mag verwachten.