RAGE 2 is momenteel nog volop in ontwikkeling bij id Software en Avalanche Studios, maar ze kunnen nu al verklappen wat de performance zal zijn. Draaiende op de Apex Engine van Avalanche zal de game 60 frames per seconde halen op de PS4 Pro en Xbox One X. Dit zal op een resolutie van 1080p zijn, zo meldt id Software studio director Tim Willits tegenover Hardcore Gamer.

Het was eventueel mogelijk geweest de game in 4K te draaien op de krachtigere consoles, maar dan had de framerate er onder geleden. Er is daarom geen keuze voor de gebruiker, die is al door de ontwikkelaars gemaakt. Zij verkiezen de framerate boven de resolutie en dus speel je de game straks op 60 frames per seconde.

“To make it simple, on the enhanced consoles, it runs at 1080p/60fps. On base hardware, it runs at 30fps. On PC, it’s uncapped. We went for speed over 4K for the enhanced consoles.”

Heb je nog een klassieke PS4 of Xbox One? Dan moet je het helaas met 30 frames per seconde doen. Het is overigens niet duidelijk of de resolutie op deze consoles ook 1080p zal zijn, misschien ligt dat nog ietsje lager. De laatste trailer van RAGE 2 liet in ieder geval een prachtige game zien en die trailer kun je hieronder eventueel nog een keertje checken!

RAGE 2 is vanaf 14 mei verkrijgbaar voor de PS4, Xbox One en pc.