Shadow of the Tomb Raider verscheen vorig jaar en deze game beloonden wij met een prima cijfer in onze review. Sinds de release heeft ontwikkelaar Eidos Montréal behoorlijk wat DLC voor het spel uitgebracht. De laatste uitbreiding zal aan het eind van deze maand verschijnen en daarmee wordt het voor de studio langzaamaan tijd om terug te kijken naar de prestaties van de game.

Dat deed Jonathan Dahan, producer bij Eidos Montréal, dan ook in gesprek met USgamer. Dahan werd gevraagd hoe hij denkt over de prestaties van Shadow of the Tomb Raider. De producer vertelde vervolgens dat men bij Eidos Montréal erg blij is met het succes, zowel als het gaat om de reviews als om de verkoopcijfers.

“We’re super happy with how Shadow of the Tomb Raider turned out, both on the critics side and performance. That’s why we continued producing DLC, because we’re excited about how it went.”

Tomb Raider werd in 2013 nieuw leven in geblazen met een uitstekende reboot, waarna die game een vervolg kreeg in de vorm van Rise of the Tomb Raider. Shadow of the Tomb Raider is het einde van de trilogie die het oorsprongsverhaal van Lara Croft vertelt. USgamer vroeg Dahan naar de toekomst van de franchise, nu deze trilogie is afgerond. De producer kon natuurlijk nog geen concrete informatie geven, maar hij liet duidelijk weten dat we waarschijnlijk nog niet het laatste van Lara Croft gezien hebben.

“I’d be extremely surprise if we didn’t see more of it. We’re not able to say anything about what’s happening next, but I’d be very surprised if we didn’t hear more about the franchise.”