Nadat het lange tijd stil was rondom Ancestors: The Humankind Odyssey, verscheen er onlangs weer een nieuwe video van de game. Daarin vertelde Patrice Désilets, de creative director van het spel, meer over wat er allemaal te ontdekken valt als je de game speelt. Die video kun je hier nog eens bekijken.

Désilets heeft nu ook wat meer verteld over de speelduur van Ancestors: The Humankind Odyssey. De bedenker van de Assassin’s Creed-serie liet namelijk weten dat het ongeveer 40 tot 50 uur zal kosten om zijn nieuwe game uit te spelen. Wanneer je echter te vaak het loodje legt, zal de speelduur nog flink verlengd worden.

In Ancestors: The Humankind Odyssey speel je als een aap en is het de bedoeling om het ras te laten evolueren naar wat nu de mens is. Als je doodgaat in de game, ga je verder als een andere aap uit dezelfde groep. Gebeurt dit echter te vaak, dan betekent dit dat die groep apen is uitgestorven, waardoor de evolutie niet verder kan gaan. In dat geval moeten spelers dus helemaal opnieuw beginnen met het verhaal, aldus Désilets.

Ancestors: The Humankind Odyssey komt later dit jaar uit voor onder andere de PlayStation 4. Een releasedatum is nog niet bekend.