De wekelijkse update van Fortnite staat weer klaar en het gaat dit keer om versie 2.15 op de PS4. De update is zo’n 2.8GB groot, maar brengt niet al teveel ingrijpende veranderingen met zich mee. Wel krijgt de game een nieuwe tijdelijke modus en ook krijgt de Infantry Rifle nieuwe varianten met deze update.

Tijdelijke modus ‘Air Royale’

De X-4 Stormwing vliegtuigen werden in het vorige seizoen geïntroduceerd en krijgen nu tijdelijk een eigen modus genaamd Air Royale. Voorlopig is dit een duo modus, waarin je als tweetal over een X-4 beschikt met drie levens. Raak je al je levens kwijt, dan ben je uitgeschakeld. Loot valt uit de lucht, zodat je jouw wapens kunt upgraden. Daarnaast krijgt ook het wapen op het vliegtuig een korte boost.

Je bent direct dood wanneer je de grond raakt en ook wordt het vliegruim kleiner en kleiner. Naarmate de match vordert zal het plafond naar beneden komen, zodat het luchtruim steeds beperkter wordt. Slaag je er in om een vliegtuig van de vijanden te kapen, dan krijg jij er een leven bij en het vijandelijke team raakt er eentje kwijt.

Nieuwe varianten Infantry Rifle en terugkeer van Egg Launcher

De Infantry Rifle zit inmiddels al enige tijd in de game en is erg accuraat en goed voor afstandsschoten. Dit wapen wordt nu voorzien van een nieuwe Epic en Legendary variant. De schade per schot is 42 tot 44 damage afhankelijk van welke variant je in jouw handen hebt.

Ook wordt de Grenade Launcher weer omgetoverd tot de Egg Launcher nu Pasen dichterbij komt. Dit wapen doet verder geen extra schade en is niets meer dan een leuk kleurtje voor de Grenade Launcher.

Voor de volledige lijst met veranderingen kan je hier de patch notes bekijken.