Codemasters brengt later dit jaar F1 2019 uit en dat is alweer de tiende Formule 1 game van deze ontwikkelaar. Dit nieuwe deel komt natuurlijk met verschillende vernieuwingen en één van de belangrijkste features is de integratie van het Formule 2 kampioenschap.

In het huidige seizoen zien we drie rookies die vanuit de Formule 2 zijn doorgestroomd naar de Formule 1. Het betreft hier George Russel, Lando Norris en Alexander Albon, het Formule 2 kampioenschap vormt dus een belangrijk onderdeel in de carrière van veel coureurs.

Vanaf de release van F1 2019 zal het Formule 2 kampioenschap van 2018 in z’n geheel beschikbaar zijn, na de release zal Codemasters het 2019 seizoen aan de game gaan toevoegen. Dit kampioenschap stelt je in staat om het tegen de rookies van het huidige seizoen op te nemen en gezamenlijk door te stromen naar de Formule 1 nu.

Hoe het Formule 2 kampioenschap precies in het Formule 1 kampioenschap geïntegreerd zal worden is nog wat onduidelijk, maar Codemasters zal hier binnen een paar weken meer over bekendmaken. In de tussentijd hebben ze alvast wat screenshots vrijgegeven van de Formule 2, zie hieronder.

Dat is niet alles, want Codemasters heeft ook nog de box-art van F1 2019 onthuld. Die verschilt per land en op de Benelux versie treffen we natuurlijk niemand minder dan Max Verstappen.