Afgelopen nacht was daar het moment voor de tweede State of Play video in iets meer dan een maand tijd. Sony kwam met een video van ongeveer 10 minuten waarin op sneltreinvaart aankondigingen werden gedaan en games werden getoond. Zo kregen we eindelijk weer beelden van Final Fantasy VII Remake te zien, de releasedatum van MediEvil werd onthuld en er werden wat kleine games aangekondigd. Hetzelfde was van toepassing op de vorige State of Play video en gezien we er nu al twee hebben gehad, zullen er de komende periode ongetwijfeld meer volgen.

Duidelijk is dat de State of Play video’s garant staan voor interessant nieuws, maar is de manier waarop het gaat ook leuk? In de afgelopen jaren gebruikte Sony de E3 om daar groots uit te pakken met een spectaculaire persconferentie. Met name in de afgelopen vijf jaar hebben we uitstekende shows gezien, shows waarvoor het ook echt de moeite waard was om naartoe te leven. Gezien dat dit jaar wegvalt en Sony duidelijk voor een andere strategie kiest, is het tijd om de twee manieren van aankondigen tegen het licht te houden.

De State of Play video’s zijn niet gebonden aan een moment en Sony creëert hier enige hype mee, omdat veel mensen uitkijken naar de aankondigingen. Dat zorgt voor aandacht, discussies en natuurlijk interessant nieuws. Dit kunnen ze zo vaak herhalen als ze maar willen, maar een nadeel is wel dat het niet buitengewoon veel nieuws is en dat de tijd voor ons Europeanen tot twee keer toe niet ideaal is geweest. Eén keer om 22:00 uur ’s avonds en één keer rond middernacht. Toegegeven, de E3 persconferentie had helemaal een waardeloze tijd, maar dat is slechts één keer per jaar en staat garant voor spektakel; met State of Play is het toch telkens even aankijken.

Wat de State of Play video’s mee hebben, is dat we via dat formaat het hele jaar door periodiek interessante aankondigingen krijgen, die net wat grootser gebracht worden dan gewoon even een nieuwe titel onthullen via de PlayStation Blog. Het zijn via deze weg meer broodkruimels en dat is op zich een leuke manier. Maar is dat dé manier die je graag ziet of heb je liever alles in één keer tijdens een grootse show waar je één keer per jaar voor opblijft? Laten we wel wezen, de E3 persconferentie van Sony had altijd iets magisch en dat is toch minder aan de orde bij State of Play.

Goed voor beide vormen valt wat te zeggen en dat willen we hier vandaag met je bespreken. Ga je voor de State of Play video’s met eens in de zoveel tijd een reeks aankondigingen op een wat saaie manier? Of prefereer je een grootse E3 show, waarin Sony met de ene na de andere klapper komt? Een show waar je echt voor op wilt blijven en waar je weken naar uitkijkt. Of ga je voor het beste van de twee en zie je beide manieren prima naast elkaar bestaan? Wat het ook zijn mag, laat je hieronder horen en geef je mening. Heb je een compleet ander perspectief op deze ‘zaak’, dan horen we dat natuurlijk ook graag.