The Walking Dead van Telltale Games was de titel die het bedrijf op de kaart zette. Deze serie werd goed ontvangen en alles liep vrij vlekkeloos. Althans, dat bleek maar schone schijn toen plots Telltale Games veel van haar werknemers de laan uitstuurde en later ook nog failliet ging. Velen vragen zich ongetwijfeld af waar het fout ging en daar helpt deze recent verschenen documentaire bij.

De documentaire gaat onder de naam ‘Telltale: The Human Stories Behind the Games’ en laat vier ex-werknemers aan het woord. Deze vier mensen vertelden hun verhaal vrijwillig en brengen wat interessante informatie aan het licht. Zo wordt al gauw duidelijk dat er werkweken waren die wisselden tussen 70 en 90 uur. Het was zelfs een opluchting om een werkweek van 40 uur te hebben, aldus één van de ondervraagden.

Natuurlijk zijn het niet alleen maar negatieve ervaringen, want ook worden er positieve dingen genoemd. Ga er goed voor zitten, want het is een documentaire van ruim 50 minuten. Het geeft een duidelijk beeld van wat er bij het bedrijf fout ging en het is erg interessant om naar te kijken.