Eerder deze week verscheen de eerste Raid van The Division 2, genaamd Operation Dark Hours. Deze Raid is bedoeld om met in totaal acht mensen te spelen. Onlangs werd duidelijk dat Operation Dark Hours geen matchmaking ondersteunt. Dit betekent dat je zeven bekenden moet zien te vinden en de Raid dus niet met andere willekeurige spelers kunt aangaan. Deze beslissing zorgde voor wat verbazing, omdat er eerder matchmaking voor alle modi werd beloofd.

Nu heeft ontwikkelaar Ubisoft Massive een verklaring gegeven voor het gebrek aan matchmaking bij de Operation Dark Hours Raid. Volgens de studio is de Raid ontworpen om de communicatievaardigheden van de spelers te testen. Teamwork en goede coördinatie met de andere spelers zijn voor deze Raid erg belangrijk. Daarom heeft Ubisoft Massive besloten om geen matchmaking te ondersteunen.

De ontwikkelaars lieten wel weten dat het niet uitgesloten is dat de Raid in de toekomst alsnog matchmaking gaat ondersteunen. Dit zal afhangen van de feedback van de spelers. Als er veel naar matchmaking wordt gevraagd, kan het zijn dat dit op een later moment toch nog mogelijk wordt gemaakt.

Ubisoft heeft ook nog de onderstaande video vrijgegeven, waarin je wordt voorbereid op de Operation Dark Hours Raid. Zo laat de video zien wat de eisen zijn om de Raid te kunnen spelen en er worden nog enkele tips gegeven over hoe je deze uitdaging het beste aan kunt gaan.