Een veel gevraagde mogelijkheid vanuit de community komt eindelijk naar Overwatch, namelijk Replay. Net op tijd voor het derde Overwatch jubileum heeft Blizzard de functie aangekondigd. Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen spelers op deze manier hun matches herleven, gelimiteerd tot de laatst gespeelde tien.

Deze replays kun je terug vinden in je spelers profiel en tijdens dit proces kun je de scene ook nog manipuleren tot hoe jij vindt dat deze eruit moet komen te zien. Een first-person viewpoint is beschikbaar, maar het is ook mogelijk om naar third-person te switchen, alsook de birds-eye view. Uiteraard is het ook mogelijk om de UI te verbergen, waardoor je een soort editor krijgt die het mogelijk maakt je matches te capturen, alleen dan native.

Het zal voor content creators vast een fijne functie zijn die geïntroduceerd wordt, aangezien zij nu native de camera-standpunten kunnen beheren en zo dus een replay wat spectaculairder kunnen maken dan deze al is. De feature is nu in beta test via de Public Test Realm servers op de pc, maar een console release verwacht Blizzard “binnenkort”.