In 2016 bracht EA de indiegame Unravel uit, die gemaakt is door de kleine Zweedse studio Coldwood Interactive. De game kreeg vorig jaar een vervolg in de vorm van Unravel Two. Beide games werden goed ontvangen en dus is het geen vreemde vraag of er een derde deel op de planning staat.

Dit is helaas niet het geval, zo blijkt nu. Martin Sahlin van Coldwood Interactive heeft in een interview met Sector aangegeven dat de ontwikkelaar momenteel niet aan Unravel 3 werkt. Sahlin vertelde dat de studio nu bezig is met andere projecten. Tegelijkertijd sluit hij ook niet uit dat er een derde deel komt, maar in de nabije toekomst hoeven we in ieder geval dus niet te rekenen op een nieuw avontuur van Yarny.

“As for other stories, I don’t know. Stories I like to tell are lived and discovered. That is, the experiences you have experienced and can be transformed into a story. And that depends on what’s going on. Now I’m focusing on other things, but that doesn’t mean we’ll never see more Unravel games in the future. If we find a story that unfolds, then yes.”