Net zoals EA brengt ook Konami al sinds jaar en dag een voetbalgame uit en dat zal dit jaar niet anders zijn. Vanmiddag heeft de uitgever eFootball PES 2020 aangekondigd voor een release op de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Opvallend is de nieuwe titel die de game heeft gekregen. Wat de reden daarvoor is, is niet helemaal duidelijk. Wel heeft Konami wat details over de nieuwste telg in de franchise bekendgemaakt.

  • De game kent een geremasterde versie van de Master League.
  • Een nieuwe modus heet Matchday.
  • De gehele in-game structuur van menu’s is voorzien van een nieuwe lik verf.
  • Andrés Iniesta heeft geholpen bij de ontwikkeling om de immersie en authenticiteit te waarborgen.
  • De game kent een nieuw dynamisch dribbelsysteem, ‘Finesse Dribble’ genaamd.
  • De kenmerkende voetbalstijl van Ronaldinho zal ook aanwezig zijn in de game, geheel geanimeerd waardoor spelers zoals hem kunnen bewegen.

Tot zover de belangrijkste details, hieronder in het Engels op verschillende punten een nadere toelichting.

Het is nu mogelijk om de game in pre-order te plaatsen en je kunt dan kiezen uit een regulier exemplaar of de Legend Edition. Die bevat Ronaldinho als speelbare voetballer en Messi als leenspeler voor 10 wedstrijden in myClub. Ook krijgen gamers bij een digitale pre-order Andrés Iniesta en 1.000 myClub coins.

eFootball PES 2020 is vanaf 10 september verkrijgbaar.

Master League Remastered

Er gaat veel veranderen aan de bij fans favoriete speelmodus Master League, die gekenmerkt wordt door een krachtig nieuw interactief dialoogsysteem, dat spelers controle geeft als het gaat om het bepalen van het verloop van de wedstrijd. Dit stelt spelers in staat te reageren op een manier die bij hun persoonlijkheid past, om progressie te stimuleren en hun eigen Master League ‘story’ te creëren.

De transfermarkt in PES 2020 zal bovendien gebruikmaken van een gloednieuw algoritme, dat ervoor zorgt dat transfers, transfer fees, salarissen en andere elementen een getrouwe weergave van de werkelijkheid zijn.

Verdere extra’s zijn onder meer:

  • De mogelijkheid om sponsorlogo’s te creëren en te customizen, die in de achtergrond zullen worden weergegeven tijdens interviews en in het scherm van het Master League hoofdmenu.
  • De mogelijkheid om eigen ‘custom’ trainers te creëren met vooruitstrevende 3D scanning-technologie, die spelers in staat stelt om beelden te gebruiken van individuen met uiteenlopende posturen en lengtes.
  • Óf de mogelijkheid om te spelen via Master League en hierbij verschillende legendarische trainers als je avatar te gebruiken, inclusief Zico, Cruyff and Maradona.

Splinternieuwe speelmodus: Matchday

In een splinternieuwe speelmodus for PES 2020, weet Matchday de essentie van voetbalcultuur door te vertalen naar een competitief format dat spelers van de tribune haalt en ze in het veld plaatst. Verzeker jezelf van een basisplaats aan het begin van iedere wekelijkse wedstrijd, waarbij iedere perfecte passeerbeweging en ieder prachtig doelpunt meetelt voor de overwinning.

Bundel je krachten met andere PES nieuwkomers en ervaren veteranen en span samen om een collectieve voorsprong op te bouwen in aanloop naar de Grand Final. Zodra elk wekelijks toernooi zijn laatste fase bereikt, worden de resultaten van alle groepswedstrijden geanalyseerd om aan elke zijde de best presterende speler aan te wijzen. Deze spelers worden geselecteerd als Representatives, die een basisplaats verdienen om te strijden in de Grand Final voor de zijde die zij willen vertegenwoordigen – volledig te bekijken via een livestream feed in Matchday mode.

Extra game features:

Los van Master League en Matchday zijn er meerdere belangrijke veranderingen aangebracht in PES 2020 die een direct resultaat van feedback van fans zijn. Onderdeel hiervan zijn verbeterde onderscheppingsmechanismes en nieuwe technieken; contextgevoelige trapnauwkeurigheid, realistischere verdediging en de toevoeging van opzettelijk vals spel.

Met de introductie van verbeterde belichting, betere spelersmodellen, realistische cutscenes en herhalingen, plus een compleet nieuwe camerahoek die de look & feel van een live uitzending mogelijk maakt, heeft het spel er nog nooit mooier uitgezien.