Wolfenstein: Youngblood ligt volgende maand in de schappen voor een relatief lage prijs. De game zal zo’n 25 tot 30 uur lang zijn en de Deluxe Edition is te koop voor slechts €39,99. Sterker nog, je krijgt bij deze editie een Buddy Pass die ervoor zorgt dat je met een vriend de game volledig coöperatief kunt uitspelen. Geen slechte deal dus, maar waarom is de prijs zo laag?

Volgens ontwikkelaar MachineGames heeft dat te maken met de korte ontwikkelingsduur van de game. Wolfenstein: Youngblood is in slechts achttien maanden – anderhalf jaar – ontwikkeld. De game borduurt namelijk voort op de technologie die gebruikt werd voor Wolfenstein II: The New Colossus. Uiteraard zijn er verbeteringen aangebracht, maar de kern van de gameplay is dus heel erg gelijk aan The New Colossus.

Daarnaast gaat het hier om een spin-off van Wolfenstein en daardoor is het ook wat goedkoper. Hieronder kan je de verklaring van managing director Jerk Gustaffson lezen, die meer vertelt over de goedkope prijs van Wolfenstein: Youngblood.

“I would say that the main reason for [the cheaper price] is that development time’s a bit shorter, we are using the technology from New Colossus. Of course we have done improvements to the technology but it is the technology of New Colossus, and it is a spin-off. But with that said, the gameplay time is greater so there’s a lot of value for money in there.”