Gylt werd aanvankelijk gepresenteerd als de nieuwe game van Tequila Works die exclusief voor Google Stadia zou uitkomen. Dit nieuws was niet fijn om te horen, omdat de ontwikkelaar met RiME toch wel indruk heeft gemaakt en we graag een nieuwe game van ze zien op de PS4.

Nieuwe uitspraken van het ontwikkelteam geven ons echter nieuwe hoop, want het lijkt erop dat een multi-platform release wel degelijk in de planning zit. Tegenover Eurogamer heeft het team namelijk laten doorschemeren dat de game mogelijk alsnog buiten Stadia haar debuut gaat maken.

De co-founder van de studio en creative director voor de game, Raúl Rubio Munárriz, heeft namelijk gezegd dat iedereen de game zal kunnen gaan spelen. Nu heeft niet iedereen Google Stadia dus de kans is groot dat men verder dan Stadia gaat kijken om de game uit te brengen.

“Of course, we will try to make Gylt accessible for everyone,” zegt hij tegen Eurogamer. “I guess it’s not a design question, it’s more of a business question. Today is not the time to answer that question but rest assured, everyone will be able to play the game”.

Om je geheugen nog eens op te frissen of voor het geval je het gemist hebt, check je hieronder de aankondigingstrailer van Gylt.