Vanmiddag speelt Nederland in de finale van het WK voetbal voor vrouwen en de afgelopen weken is wel gebleken dat het vrouwenvoetbal populairder dan ooit is. In 2015 introduceerde EA voor het eerst vrouwenvoetbal in de FIFA-serie met de release van FIFA 16 en sindsdien waren er in ieder deel vrouwenteams aanwezig. Konami heeft tot op heden echter nog nooit vrouwenvoetbal in de Pro Evolution Soccer-serie geïmplementeerd.

Daar lijkt met het aankomende deel, eFootball PES 2020, ook nog geen verandering in te komen. Lennart Bobzien, brand manager bij Konami, heeft in gesprek met GameSpot namelijk aangegeven dat de studio momenteel geen plannen heeft voor vrouwenvoetbal in de aankomende game.

“I personally support the women’s game and have been following the World Cup closely. However we currently don’t have any plans to integrate women into eFootball PES 2020.”

Ondanks dat het vrouwenvoetbal in populariteit blijft stijgen, zal het voorlopig dus niet in de PES-serie geïntroduceerd worden. eFootball PES 2020 verschijnt op 10 september voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.