Electronic Arts gaat vanmiddag om 16:00 uur de nieuwe Need for Speed onthullen, maar oeps foutje bedankt… er is al wat uitgelekt. De nieuwe Need for Speed zal namelijk de subtitel ‘Heat’ krijgen en dat weten we omdat een YouTube video op privé stond voor vanmiddag 16:00 uur, terwijl de thumbnail al wel zichtbaar was. Dat moet je niet doen, want dan krijg je een hele subreddit die alles gaat uitpluizen en dan lekt er al snel het één en ander uit.

Als we kijken naar het logo van de game, dan schreeuwt het de jaren 80 en Miami, een beetje zoals GTA: Vice City dat ooit deed. Natuurlijk is dit koffiedik kijken en het kan goed zijn dat het een modern stijltje is met een knipoog naar retro. Beetje vergelijkbaar met dat mensen vandaag de dag weer helemaal blij zijn met lompe sneakers en dan het liefst van FILA, of als je geld hebt die van Balenciaga. Combineer het met een punchy colorway trainingspak en dan hoor je er weer helemaal bij.

Op het artwork dat gelekt is zien we namelijk wel moderne wagens, dus de setting zal zich niet geheel binden aan de jaren 80. Dat het zich in de omgeving van Miami afspeelt is ook een pure gok, maar dat ligt gezien het logo wel redelijk voor de hand.

Later vanmiddag weten we meer en hieronder hebben we alvast wat gelekt artwork.