Mass Effect 2 belooft een spectaculaire game te worden. Je speelt Generaal Shepard, een leider van een team met huurlingen, soldaten en wetenschappers. In het spel moet je het verdwijnen van de menselijke kolonies onderzoeken in de hele Melkweg. Wie leeft of zal sterven is volledig in jouw handen.

PlayStation fans vragen al jaren om een nieuwe Mass Effect game en hebben nu eindelijk hun zin gekregen. De game maakt optimaal gebruik van de hardware die het apparaat bied. De graphics en cinematics zullen ook duidelijker en levendiger voelen dan het voorgaande deel. Als klap op de vuurpijl krijg je bij de game gratis downloadable content.

Vrijdag 21 januari zal Mass Effect 2 te koop zijn in de PlayStation Store, maar op het officiële US PlayStation Blog staat dat de game ook op Blu-ray Disc verkrijgbaar zal zijn. Mass Effect 2 zal verdergaan waar Mass Effect 1 stopte. De game zal een in-game comic bevatten om nieuwe spelers het verhaal van deel 1 uit te leggen.

Update: Men heeft zonet bekend gemaakt dat Mass Effect 2 zo’n 12GB groot zal zijn voor te downloaden en dat PlayStation Plus leden het één uur gratis kunnen spelen