Ghost Recon: Breakpoint komt op 4 oktober uit, wat nog maar iets meer dan een maand duurt. Het was al duidelijk dat er voor de release nog een beta zou plaatsvinden, maar daar was nog weinig informatie over bekend. Daar is nu verandering in gekomen, want Ubisoft heeft de planning voor de beta onthuld en tevens is nu bekend wat je qua content kunt verwachten.

De beta begint op 5 september om 12:00 uur en eindigt vier dagen later, op 9 september dus, op hetzelfde tijdstip. Hoewel het nog niet bekend is hoe groot het bestand van de beta gaat zijn, is het hoe dan ook goed nieuws dat iedereen die toegang heeft de beta voor het begin kan pre-loaden. Dit is mogelijk vanaf 2 september om 12:00 uur.

Het gaat hier om een gesloten beta, dus niet iedereen kan de game voor de release alvast proberen. Je kunt op diverse manieren toegang krijgen. Iedereen die een pre-order plaatst voor Ghost Recon: Breakpoint krijgt gegarandeerd toegang. Verder is het mogelijk om jezelf hier te registreren voor toegang tot de beta. Dit geeft echter geen garanties, want Ubisoft zal willekeurig codes uitsturen. Verder krijgen alle spelers van de eerdere technische tests en alle Uplay+ leden op de pc gegarandeerd toegang.

Het lijkt erop dat de beta aardig wat content gaat bevatten. Zo kun je vier regio’s van de open wereld verkennen, namelijk Smuggler Coves, Mount Hodgson, Sinking Country en Fen Bog. De beta laat spelers twee verhaalmissies en diverse zijmissies spelen. Verder kun je Faction-missies aangaan (hiervan verschijnen er acht per dag) en je krijgt toegang tot drie Drone Areas, waar je meer uitdagende gevechten kunt verwachten. Alle content is in je eentje te spelen, maar ook in coöp met maximaal drie andere spelers.