Er gaat het één en ander veranderen omtrent Destiny 2. Zo zal de titel later dit jaar free-to-play gaan en ook pakt Bungie de seizoensgebonden content in de game anders aan. Vanaf het aankomende seizoen zal er een verhaal geïntroduceerd worden dat elk seizoen verder voortgezet wordt en wat tevens impact op het universum heeft.

Samen met Shadowkeep zal er ook een nieuw progressiesysteem geïntroduceerd worden die doet denken aan wat je in Fortnite ziet. De nieuwe Season Pass geeft je de mogelijkheid om 100 keer te ranken in het komende seizoen. Dat zowel via een gratis pad als een pad waar je voor dient te betalen. Telkens als je een rank omhoog gaat, dan zul je nieuwe gear vrijspelen.

Als je de Season Pass koopt, dan zul je zoal Legendary Shards, Exotic Engrams en Bright Dust kunnen verdienen. Ga je via het gratis pad, dan levert het je onder andere Bright Engrams, Glimmer en wat armor items op.

Geen trek om Shadowkeep te kopen, maar heb je wel zin in Season of the Undying? Dan krijg je de optie om de Season Pass voor ongeveer een tientje te kopen. Hierdoor ben je meer vrij in waar je wel en niet geld voor neertelt. De afbeelding bovenaan dit item geeft een idee hoe zo’n seizoen met unlocks eruit ziet.

Op de website van Bungie kan je een uitgebreid artikel vinden waarin de ontwikkelaar dieper in gaat op alles wat op stapel staat. Naarmate de release van Shadowkeep dichterbij komt, mogen we nog veel meer informatie verwachten.