Afgelopen dinsdag kwam Sony uit het nieuws met nieuws omtrent de PlayStation 5, maar ondertussen gebeurde er nog het één en ander achter de schermen. Videogameschronicle laat  weten dat hoge mensen van Sony Interactive Entertainment America die dag het Europese kantoor hebben bezocht om een herstructurering van verschillende divisies aan te kondigen, waaronder marketing en PR.

Het gevolg is dat sommige medewerkers op evaluatiegesprek moesten komen en in de Verenigde Staten zijn zelfs medewerkers ontslagen. Eén van de medewerkers die zijn ontslag gekregen heeft schreef op Twitter: “Ik haat dat dit verzuipt in het nieuws omtrent de PlayStation 5.” Sony heeft hierover tegen medewerkers aangegeven dat dit niet met intentie is gebeurd, het ontslag en PlayStation 5 nieuws op dezelfde dag.

Verder meldt de website dat de Amerikaanse tak van Sony PlayStation erg veel invloed uitoefent op de Europese tak. Dit met als doel om naar een meer globale structuur toe te werken daar waar de afdelingen in het verleden juist erg autonoom opereerden. Tegenwoordig zou het Europese kantoor regelmatig opdrachten van het Amerikaanse kantoor krijgen, waarbij de Amerikaanse tak voorop staat in de leiding van de globale organisatie.

Het gevolg hiervan is dat verschillende medewerkers niet op de hoogte waren van de beslissing om de PlayStation 5 details te delen via Wired, ze kwamen er pas achter toen het al online stond. Hetzelfde geldt ook voor de State of Play livestreams, wat een initiatief is van Sony Interactive Entertainment America, waarbij de Europese tak veelal niet weet wat de inhoud van de content is.

Er gebeurt dus best wel het één en ander achter de schermen, maar dat is allemaal vorig jaar al begonnen. Op 1 april 2018 kondigde Sony Interactive Entertainment al aan dat ze de structuur van de organisatie zouden gaan herinrichten. Daarvan zijn nu de gevolgen te merken, met name van mensen die zonder werk zijn komen te zitten.

Sony wilde verder niet op het artikel van Videogameschronicle reageren, dus of het allemaal accuraat is laten we in het midden.