Slechte reviews, veel klagende mensen in de community en een product dat op diverse vlakken tekort schiet. Dat is de staat van Ghost Recon: Breakpoint en dat is jammer, maar Ubisoft belooft beterheid. De uitgever staat bekend om de goede ondersteuning van zijn games en dat zal voor deze titel niet anders zijn.

Via een uitgebreid bericht op de website van de game hebben ze te kennen gegeven waar ze nu aan gaan werken.

  • Technische staat – Dit krijgt de hoogste prioriteit. De stabiliteit van de game zal zo snel mogelijk verbetering zien en ook de verschillende bugs die de titel kent worden aangepakt. Met de update van twee weken terug werden verschillende zaken opgelost en ze werken nu aan een update voor half november die andere veelvoorkomende issues aan zal pakken. Eind november verschijnt de volgende update die nog meer verbeteringen brengt en updates doorvoert.
  • Post launch content – In december verschijnt Project Titan, de eerste Raid en tevens zal in die maand het Terminator Live Event van start gaan. Ubisoft is ook niet van plan om de content updates uit te stellen of te verminderen door de slechte ontvangst van de game.
  • In-game economie – Op basis van spelerfeedback gaat Ubisoft in de komende weken de in-game economie tweaken.
  • AI teammaten – Dit kost erg veel tijd om te realiseren, maar ook deze feature komt er nog aan. Wanneer precies is nog niet bekend.
  • Meer keuzes – Niet iedereen kan de survival mechanieken even goed waarderen, net zoals het wapen- en gearsysteem dat werkt volgens levels. Ubisoft werkt aan een alternatieve versie van de game, zodat je het meer kan spelen zoals je zelf wilt. Hoe dat zal werken is nog afwachten, maar zodra Ubisoft meer details kan geven hoor je het vanzelf.

Verder benadrukt de uitgever nog dat ze luisteren naar de feedback en dat sommige features even op zich laten wachten. Grote verbeteringen en aanpassingen kosten tijd en dat willen ze graag goed doen, dus geduld is gewenst.