Dat de PlayStation 4 een succesnummer is voor Sony Interactive Entertainment, dat is al langer duidelijk. Dat de console de op twee na best verkopende gaming console ooit zou worden, dat is iets wat Sony waarschijnlijk niet eens had durven dromen.

Wereldwijd is de PlayStation 4 nu 102.8 miljoen keer verscheept, zo meldde Sony gisteren tijdens de bekendmaking van hun kwartaalresultaten. De enige console die meer wist te verschepen is de PS2, met 155 miljoen exemplaren. De tweede positie werd voorheen bekleed door de Nintendo Wii, met 101.63 miljoen verscheepte exemplaren, maar dat is nu dus voor de PS4.

In het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2020 zijn er 2.8 miljoen PS4’s verscheept. In dezelfde periode, maar dan in het jaar ervoor, verscheepte Sony er 3.9 miljoen. Hierin zien we dus een lichte daling, wat mogelijk te wijten is aan het feit dat de meeste ge├»nteresseerden inmiddels al voorzien zijn van een PS4.

Sony voorspelde eerst dat zij 15 miljoen PS4’s zouden verkopen in het gehele fiscale jaar van 2020, maar dat is nu bijgesteld naar 13.5 miljoen. Alles komt nu aan op het najaar, waar we ongetwijfeld idiote Black Friday deals gaan zien en hopelijk ook een flinke PS4 Pro prijsverlaging.