Konami doet er goed aan om terug te komen met Silent Hill voor de huidige gameconsoles in de vorm van Silent Hill: Downpour. Hopelijk doet Konami eer aan deze franchise en wordt deze een regelrechte topper, waar we wel een beetje vanuit kunnen gaan. De eerste screenshots die we eerder vandaag hebben laten zien, zien er in ieder geval veelbelovend uit. In ieder geval wel in de stijl die we van van Silent Hill gewend zijn.

Wat ook vandaag bekend is geworden, zijn weer nieuwe details over het verhaal van Silent Hill: Downpour. De game zal een compleet origineel verhaal hebben met Murphy Pendleton in de hoofdrol. Pendleton is een veroordeelde die in Silent Hill beland nadat zijn gevangenistransport is gecrashed in het bos aan de buitenkant van Silent Hill.

Verder zal Daniel Licht de officiële soundtrack van Silent Hill: Downpour op zich gaan nemen. Licht is vooral bekend van de maker van de soundtrack van de serie Dexter. Dat beloofd dus wel een bloedstollend geluidje bij deze game, precies zoals het hoort.

Verder heeft Konami ook nog iets leuks voor ons in petto. Iedere creatieveling onder ons kan een sculpture maken en sturen naar Konami. Er worden zes creaties gekozen door Konami en deze worden op de officiële facebookpagina van de game gezet en beoordeeld door de bezoekers. De best gekozen creatie komt dan daadwerkelijk in Silent Hill: Downpour terecht.

“Since this is a new chapter in the Silent Hill saga, sculptures must be original works and not based off of existing characters or creature designs.”