ASTRO is anno 2019 niet meer weg te denken als producent van hardware voor gamers. Ze hebben natuurlijk verschillende populaire headsets in hun assortiment en daarnaast hebben ze tevens de ASTRO C40 TR Controller ontwikkeld. Die is al geruime tijd verkrijgbaar in de Verenigde Staten en we weten dat velen van jullie op deze controller zitten te wachten. Vandaag goed nieuws: de controller is eind deze maand verkrijgbaar in de Benelux.

Het is een prijzige controller, want je dient er €199,- voor te betalen. Of de controller dat geld ook waard is, dat zullen we je binnenkort in een uitgebreide review gaan vertellen.

Hieronder nog wat details van de controller op een rijtje.

  • Vervangbare en verwisselbare analoge stickmodules: Wissel snel en eenvoudig de analoge stick of D-Pad modules voor constant nauwkeurige prestaties. Stel de controller in op een offset- of parallelle configuratie. Vervangbare stick caps zorgen voor extra aanpasbaarheid voor een competitief voordeel.
  • Geïntegreerde, aanpasbare knoppen aan de achterzijde: Optimale knopindeling aan de achterzijde zorgt voor een superieure ergonomie die de precisie verbetert tijdens kritieke momenten. Button remapping stroomlijnt de controller voor elk genre en elke speelstijl en verbetert de responstijd en nauwkeurigheid. Pas de knoppen aan en sla de configuratie direct op in de controller zonder dat er pc-software nodig is.
  • ASTRO Personalisatiesoftware: ASTRO’s software verhoogt de veelzijdigheid en nauwkeurigheid van de C40 TR exponentieel. Maak profielen aan die direct vanuit de controller kunnen worden gewisseld. Pas de trigger- en stick sensitivity aan, configureer knoppen, tweak EQ, audio-output, mic out en sidetone.
  • Bedrade/Draadloze modus: Met de ingebouwde modusschakelaar kan er snel geschakeld worden tussen de bedrade modus en ASTRO’s eigen 2.4 GHZ draadloze modus afhankelijk van gaming-omgeving. Beide bieden een lage responstijd voor prestaties van professioneel niveau.
  • Draadloze Audio: De C40 TR Controller levert hifi-geluid en voicechat in de bedrade en draadloze modus via de 3,5mm-aansluiting. De C40 biedt gamegeluid en voicechat in de draadloze modus. Compatibel met elke gaming headset met een 3,5mm jack aansluiting.
  • Trigger Stops: Activeer snel een eenvoudig trigger stops, die de trigger-afstand van de trigger aanpassen, om supernauwkeurige prestaties mogelijk te maken in de meeste FPS-titels.
  • Batterijlevensduur van 12 uur: Gaat langer mee dan je gamesessie met een batterijlevensduur van maximaal 12 uur.
  • Inclusief Travelcase: Bescherm uw controller, modules, stick caps en berg netjes op in de travelcase.
  • Tournament Ready: Klaar voor elke omgeving, de TR-lijn van ASTRO Gaming-producten leveren premium design en prestaties voor elk type gamer. Alle Tournament Ready-producten zijn ontworpen en ontwikkeld om te voldoen aan de veeleisende specificaties van professionele spelers.