Hideo Kojima is altijd al van de cryptische berichten geweest, maar een nieuwe ontdekking rondom de releasedatum laat ons toch wel versteld staan. In 2016, toen de creatieve ontwikkelaar Death Stranding op de E3 aankondigde, kregen we het bovenstaande logo te zien.

Niets bijzonders zou je op het eerste oog denken, maar nu achteraf blijkt dit logo vol met hints te zitten naar de releasedatum. Het kan ook stom toeval zijn, maar het is wel Kojima die er achter zit… dus het is ook zeer aannemelijk dat het met opzet was.

Op de bovenstaande afbeelding zie je dat er 11 letters zijn die los of met andere letters aan het strand verbonden zijn. In totaal zijn er daadwerkelijk 8 verbindingen naar het strand en als je dat samen naast elkaar legt, kom je op 11/8 uit, oftewel de Amerikaanse notitie van data. Omgedraaid is dat 8 november.

Het wordt echter nog beter, want wat krijg je als je 11 bij 8 optelt? Inderdaad: 19 en dat betekent 11/8/19 en dat is de Amerikaanse datum waarop de game uitkomt, aanstaande vrijdag dus. Verder stelt GermanStrands op Twitter nog dat dit het jaar van de walvis is en we zien walvissen op de afbeelding hierboven.