Ubisoft heeft een nieuwe video uitgebracht die uitgebreid laat zien wat je van Operation Shifting Tides voor Rainbow Six Siege mag verwachten. Dit nieuwe seizoen gaat binnenkort van start en komt met twee nieuwe Operators en een nieuwe versie van de map Theme Park.

De Operator Kali is gewapend met het gloednieuwe CSRX 300 scherpschuttersgeweer en dit wapen breekt barricades en luiken met één schot. Verder is één schot in de torso genoeg om de tegenstander neer te halen (injure). De gadget van Kali is onder de loop van de CSRX 300 te vinden: de LV Explosive Lance, die alle gadgets vernietigt aan beide kanten van een breekbare of verstevigde oppervlakte.

De Operator Wamai beschikt op zijn beurt over een gadget genaamd het ‘Mag-NET Systeem’. De gadget trekt vijandelijke projectielen aan en laat ze afgaan op de locatie van de geplaatste Mag-NET. Wamai maakt granaten en andere projectielen nutteloos of beter nog, hij keert ze tegen hun gebruikers.

Meer over de Operators zie je in de video hieronder en samen met de nieuwe content komt Operation Shifting Tides ook nog met de volgende aanpassingen in de gameplay.

  • Een vernieuwd penetratiesysteem voor ledematen (kogels gaan nu door ledematen heen en raken mogelijk ook het hoofd of de torso met de bijbehorende schade).
  • Om te stoppen met het abseilen aan de zijkant van gebouwen moet voortaan een knop ingedrukt worden, om ongewenste acties te voorkomen.
  • De prijzen van verschillende Operators worden verlaagd (Hibana, Echo, Dokkaebi, Vigil, Zofia, Nomad en Kaid).