Van verschillende superhelden zijn games gemaakt, zo hebben we natuurlijk de uitstekende Batman games en Spider-Man was eveneens een topper. Volgend jaar verschijnt Marvel’s Avengers, maar wat nog ontbreekt is een goede Superman game. Er blijkt nu een reden te zijn waarom het maar duurt, althans, als we geruchten mogen geloven.

James Sigfield, journalist voor Geeks Worldwide, heeft op Twitter aangegeven dat Warner Bros. sinds 2013 twee Superman games heeft gemaakt, maar dat ze beiden werden geannuleerd. De ene game zou een openwereld titel zijn en de ander zou Superman: Unbound heten, die mogelijk gelijktijdig met de animatiefilm had moeten verschijnen.

De eerste game werd tijdens de prototype fase geannuleerd en Unbound zou zijn geannuleerd omdat ze Superman niet konden laten vliegen in de Batman: Arkham engine van Rocksteady. Het gebruik van die engine zou een eis van Warner Bros. zijn geweest. Verder zou er nog een Suicide Squad game in ontwikkeling zijn geweest, die ook is geannuleerd vanwege dezelfde reden als Unbound.

Niets van dit alles is echter bevestigd, maar Sigfield geeft wel aan dat Warner Bros. openstaat voor nieuwe pitches omtrent een Superman game. Neem desondanks alles met een korrel zout.