THQ Nordic heeft de laatste jaren niet stilgezeten als het op het bemachtigen van oude IP’s aankomt, maar de toekomst van vele (minder bekende) IP’s blijft momenteel wat vaag. Eén van deze IP’s die hoogstwaarschijnlijk wel terug opgerakeld zal worden is TimeSplitters, waar een tijdje geleden al over gespeculeerd werd. Steve Ellis, de co-creator van TimeSplitters, geeft fans van de sci-fi shooter serie nu nog wat meer hoop, door openlijk te zeggen dat er nagedacht wordt over de toekomst van de franchise.

Ellis kwam samen met Koch Media’s CEO, Klemens Kundratitz, aan het woord in een interview met GamesIndustry.biz. Hierin wordt letterlijk vermeld dat het team “manieren zoekt om TimeSplitters terug te brengen”, maar er wordt ook nagedacht over de moeilijke weg die een nieuwe TimeSplitters titel zou moeten afleggen. De meest recente titel in de franchise stamt intussen alweer uit 2005 en is dus bijgevolg hopeloos verouderd.

“We’re very cognizant of the fact we’re not building games for the past, we’re building them for future audiences. Future audience have completely different expectations and other games to play than they had 15, 20 years ago. I would say stay tuned on what we’re going to come up with.”

Hoe en wanneer we een nieuwe titel in de franchise mogen verwelkomen, werd jammer genoeg niet bevestigd. Het is echter wel positief te weten dat oude IP’s niet zomaar vergeten worden en dat een modern publiek binnenkort kennis mag maken met de klassieker die TimeSplitters is!