Het heeft 18 jaar geduurd, maar fans van Shenmue kunnen eindelijk genieten van het derde deel. Deep Silver heeft voor degene die niet bekend zijn met de serie een video uitgebracht die de geschiedenis van de franchise laat zien.

Het eerste deel verscheen in 1999 voor de SEGA Dreamcast en de game was toen zijn tijd ver vooruit. De open wereld en de diverse bezigheden waren ongekend. In 2001 verscheen het tweede deel en deze borduurde verder op de formule van diens voorganger. Yu Suzuki – de bedenker van de serie – had al geruime tijd ideeën voor een derde deel, maar helaas kwam het er niet van.

Met het verstrijken van de jaren gingen veel gamers er van uit dat Shenmue III nooit zou verschijnen, maar daar bracht Sony verandering in. Tijdens de E3-persconferentie van PlayStation in 2015 werd uit het niets het derde deel aangekondigd. Yu Suzuki liet weten dat het een Kickstarter-campagne betrof, dus als er genoeg geld werd opgehaald, dan zou Shenmue III werkelijkheid worden.

Het doelbedrag werd snel bereikt en daarmee was de game een feit. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de game eind 2017 zou verschijnen. Helaas ging dat niet door en nadat Shenmue III meerdere keren werd uitgesteld, werd de uiteindelijke datum 19 november 2019.