Crash Bandicoot is de laatste tijd weer helemaal hot, dankzij de remakes van de eerste drie delen uit de originele serie en natuurlijk Crash Team Racing. Nu lijkt het er ook op dat er een geheel nieuw deel onderweg is.

Er zijn verschillende geruchten en/of teases de wereld in geholpen die doen vermoeden dat de voormalige PlayStation mascotte een nieuwe game krijgt. Zo werd er begin deze maand een trailer vrijgegeven, waarin verschillende iconische PlayStation personages voorbij kwamen. Als je deze stilzet bij 11 seconden, dan zie je Crash racen tegen zijn vrienden, maar er is ook een masker te zien die niet aanwezig is in de eerdere titels van de buideldas.

De nieuwe game zou volgens geruchten – die zijn aangedragen door dezelfde persoon die ver voor de aankondiging het bestaan van Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy en Crash Team Racing: Nitro-Fueled meldde – onder de naam Crash Bandicoot World worden uitgebracht. De game zou gemaakt worden door Toys for Bob en Vicarious Visions. Nicholas Kole, character artist bij Toys for Bob, reageerde weer geheimzinnig op Twitter toen het eerder genoemde masker in de trailer werd aangehaald.

Dan zijn er nog reclameposters die in bushokjes in het Verenigd Koninkrijk te zien waren. Hierop is Crash ook aanwezig en velen denken dat dit het nieuwe character model is voor de nieuwe game, gezien dat model ook nieuw is.

Volgens de geruchten zal Crash Bandicoot World zeer binnenkort worden onthuld en het is dus mogelijk dat dit tijdens The Game Awards zal gebeuren, aangezien Crash Team Racing: Nitro-Fueled vorig jaar ook daar werd aangekondigd.