Aan het begin van dit jaar bracht Capcom een remake van Resident Evil 2 uit. Deze nieuwe uitgave werd zeer goed ontvangen en ook qua verkopen was het een succes. Recent maakte de Japanse ontwikkelaar bekend dat Resident Evil 2 Remake bijna vijf miljoen keer over de toonbank is gegaan.

Nu zijn er nieuwe geruchten opgedoken dat Capcom vergelijkbare plannen heeft voor het derde deel uit de serie. In een video van het YouTube-kanaal Spawn Wave wordt namelijk gemeld dat Capcom momenteel een remake van Resident Evil 3: Nemesis in ontwikkeling heeft. De release zou volgens de bronnen gepland staan voor volgend jaar. Iedereen kan natuurlijk zomaar iets dergelijks verkondigen, maar Spawn Wave is in het verleden een betrouwbare bron gebleken. Het kanaal voorspelde vroegtijdig diverse aankondigingen, waaronder die van Elden Ring.

Bovendien wordt dit gerucht nog verder versterkt door verschillende websites. Zo melden Video Game Chronicle en Eurogamer beiden dat ze ook via eigen bronnen hebben vernomen dat er inderdaad een remake van Resident Evil 3: Nemesis in aantocht is. Wordt vervolgd dus, waarschijnlijk.