Er gingen al flink wat geruchten op het internet rond dat 2K Games het vervolg op de succesvolle FPS The Darkness in ontwikkeling zou hebben. Deze geruchten gaan nou al een flinke tijd de ronde en ze worden nu eindelijk bevestigd door de uitgever zelf. 2K Games heeft namelijk aangekondigd dat The Darkness II in ontwikkeling is. De game zal worden ontwikkelt door Digital Extremes. Deze ontwikkelaar is onder andere bekend van het ontwikkelen van de Unreal engine samen met Epic en de game Dark Sector.

Voor de rest is er nog weinig bekend over de game. 2K Games meldt dat de game visueel een noir stijltje zal krijgen om zo dicht mogelijk bij de comics te blijven. Voor het verhaal zal de Britse striptekenaar Paul Jenkins zorgen. We zullen wederom in de schoenen van de maffioso Jackie Estacado gezet worden. De game staat gepland voor een release in de herfst van 2011, dus de fans hoeven niet lang meer te wachten voor het vervolg op The Darkness.

“Sometimes that whooshing sound you hear is that of comic fans holding their collective breath, or it might just be the wind. We can’t say Darkness and video game sequel in the same sentence. So, Darkness. Wink. Sequel.”